1) Obilniny obsahujúce lepok ( t. j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut a výrobky z nich.
2) Kôrovce a výrobky z nich.
3) Vajcia a výrobky z nich.
4) Ryby a výrobky z nich.
5) Arašidy a výrobky z nich.
6) Sójové zrná a výrobky z nich.
7) Mlieko a výrobky z neho.
8) Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, peknanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
9) Zeler a výrobky z neho.
10) Horčica a výrobky z nej
11) Sezamové semená a výrobky z nich.
12) Oxid siričitý a siričitany v koncentráciach vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/l vyjadrené ako SO2
13) Vlčí bôb a výrobky z neho.
14) Mäkkýše a výrobky z nich